Training

‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’

Misschien heb je dat wel eens gemerkt: als je een training in een groep volgt, dan leer je veel van de trainer. Maar je leert misschien wel minstens net zo veel van de andere cursisten. Van de vragen die zij stellen aan de trainer en van de gesprekken die je met ze hebt tijdens de pauze. Je merkt dat je niet de enige bent die bepaalde ervaringen heeft, of tegen bepaalde dingen aan loopt. En dat kan soms best wel fijn zijn om te merken.

Doelen stellen maakt een training waardevol

In een training ben je samen en werk je samen, maar je werkt wel aan jouw eigen doelen.  Doelen stellen is een belangrijk onderdeel van mijn trainingen. Een doel geeft een training nut en diepgang.  Want ik vind dat je zonder doel eigenlijk net zo goed kunt thuisblijven. Zonder doel wordt een training meer een ‘bezigheid’. Iets waarvan je later zegt: oh ja, dat heb ik ooit ook nog eens gedaan. Maar waar je verder dus niet zo veel aan hebt gehad. Ik wil graag dat je met mijn trainingen ook echt iets gaat doen. Want weet je dat je na de training, of tussen de trainingsdagen in eigenlijk het meeste leert? Je leert niet alleen door te luisteren naar wat ik te zeggen heb, maar vooral ook door te doen. 

Leren is doen

Tijdens een training leer je nieuwe dingen. Je krijgt nieuwe inzichten. Je krijgt handvatten om dingen anders te doen dan je gewend bent. Maar je leert niet alleen door te luisteren en te kijken. Je leert pas echt, als je het zelf gaat doen. En dan moet je soms een beetje uit je comfortzone. Daar is zo’n training perfect voor. Er wordt een veilige omgeving gecreëerd, zodat je kunt oefenen en ervaring kunt opdoen. Zodat je na de training het geleerde meteen in de praktijk kunt toepassen.  

Trainingsprogramma’s

Op dit moment biedt ik de volgende trainingen aan:  

Desgewenst kan natuurlijk ook een programma op maat worden samengesteld.

De trainingen zijn geschikt zowel voor particulieren, als voor organisaties (teams, bedrijven).

De particuliere trainingen vinden meestal plaats in mijn praktijkruimte in Hoek van Holland. Er is dan ruimte voor 4 tot 6 deelnemers.

De bedrijfstrainingen vinden plaats bij de opdrachtgever (in-company) of op een nader te bepalen externe locatie.