Wie ben ik

Als leefstijlcoach richt ik me op vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers bij bedrijven. Dit doe ik door ondersteuning te bieden op 5 vlakken: 

  • fysiek: de rol van voeding, beweging en ontspanning 
  • sociaal-emotioneel: hoe voel ik me, hoe zijn mijn contacten met andere mensen, hoe kan ik beter samenwerken
  • mentaal: welke overtuigingen heb ik en versterken deze mij of juist niet 
  • zingeving: wie ben ik, wat vind ik belangrijk, welke kwaliteiten heb ik, waar word ik blij van
  • pro-activiteit: wat vind ik belangrijk, waar zeg ik nee tegen, welke stappen kan ik zetten om mijn doel te bereiken

Door de samenhang tussen deze aspecten zul je je minder gestrest, evenwichtiger, gezonder en energieker voelen. Je zult minder vaak ziek zijn, meer gemotiveerd zijn en daardoor productiever zijn. Je zult meer eigen-verantwoordelijkheid en initiatief nemen.

Kortom: je zult de werknemer zijn die je zelf in dienst zou nemen als je werkgever was. 

 

Mijn verhaal

Ik vind dat je gezondheid je hoogste goed is. Zowel je lichamelijke gezondheid, als je mentale gesteldheid. En ik ben van mening dat je het meeste uit je leven haalt, als je beter voor je leven zorgt en de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen gezondheid.   

Waarom? Dat heeft te maken met mijn persoonlijke verhaal.

In 2006, ik was toen 33 jaar oud, zat ik middenin de befaamde ‘dertigersdip’. Ik had een goede baan, ik zat in de Ondernemingsraad en hoewel mijn agenda al vrij vol was, pakte ik toch nog allerlei nieuwe projecten aan. Met als gevolg dat ik ’s nachts lag te piekeren hoe ik die projecten tijdig af zou kunnen krijgen. Ondertussen speelde meer en meer de vraag: wat wil ik eigenlijk? Haal ik wel genoeg voldoening uit mijn werk? Vind ik dit nog wel leuk? Moet ik niet eens op zoek naar iets anders? Maar wat dan? En hoe zit het de combinatie werk en het eventueel krijgen van kinderen? Daarnaast was er veel gedoe om de nieuwbouw van onze woning, met de bijbehorende conflicten met de aannemer. En tegelijkertijd deed ik fanatiek aan hardlopen en was ik in training voor mijn derde marathon.

Al met al was het een beetje teveel van het goede. Een elastiekje kan niet continu onder spanning staan, want dan knapt het. En bij mij uitte dit zich in een plotselinge uitval, ziekenhuisopname en de diagnose van een chronische aandoening.

Gelukkig heeft die aandoening zich nog niet verder ontwikkeld en word ik in lichamelijk opzicht nog niet beperkt. Maar het heeft me na de diagnose ongeveer 4 jaar gekost voordat ik erachter kwam dat ik in mentaal opzicht wel beperkt werd door mijn ziekte. Dat ik mezelf in een kooitje had gezet en dat ik er niet meer uit durfde te vliegen. Op het moment dat ik dit besefte, ben ik in actie gekomen.  Ik heb een coach gezocht en ik ben uiteindelijk diverse opleidingen gaan doen op het gebied van gezondheid, vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling.

Mijn passie

En nu begeleid ik mensen op het gebied van leefstijl en vitaliteit. Op basis van een gedegen jarenlange opleiding én vanuit mijn eigen ervaringen. Ik weet hoe het is om te twijfelen waar je goed aan doet. Waardoor je niet in actie komt en in een bepaalde situatie blijft hangen, terwijl je daar niet gelukkig bent. Omdat loslaten van datgene wat je hebt, nog niet zo gemakkelijk is. 

Ik weet hoe het is als je lichaam je plotseling in de steek laat. Hoe machteloos of beperkt je je dan ineens kunt voelen.

Mijn ervaringen maken dat ik kan begrijpen waar jij tegen aan loopt en hoe je je daarbij voelt. Ik leef met je mee. Maar tegelijkertijd zal ik je een spiegel voorhouden en je laten zien welk aandeel je zelf in de oplossing kunt hebben. Want ik vind dat jijzelf verantwoordelijk bent voor jouw geluk. En dat betekent dat jij zelf de verantwoordelijkheid moet nemen en in beweging moet komen. Als je daarbij een zetje in de goede richting nodig hebt, dan krijg je dat van mij.

Ik vind dat je niet moet wachten tot je fysieke klachten hebt, maar eerder al moet investeren in je fysieke en mentale gezondheid. Zodat je daar in de toekomst de vruchten van plukt.

Het aangaan van veranderingen vraag inzicht, lef en doorzettingsvermogen. Ik sta graag naast jou tijdens dit proces. Als jij nieuwsgierig bent, gemotiveerd bent en het aandurft om nieuwe dingen te proberen, dan brengt dat ook bij mij het beste naar boven.

Wat ik extra leuk vind aan dit werk, is dat ik van elke klant en van elk gesprek iets leer. Over het vak, over de klant en zeer zeker ook over mijzelf. De thema’s waar jij tegenaan loopt, zijn vaak voor mij ook heel herkenbaar. Terwijl jij op zoek bent naar jouw eigen antwoorden, word ook ik weer aangezet tot nadenken en onderzoeken. Wij komen samen steeds een beetje sterker uit een sessie.

Ben je nieuwsgierig geworden?  

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Denk je dat ik iets voor je zou kunnen betekenen? Boek dan hier jouw kosteloze sessie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *